Dak montage ClickFit_Hartmann Dak montage ClickFit_Hartmann Dak montage ClickFit_Hartmann
Dak montage ClickFit_Hartmann Dak montage ClickFit_Hartmann Dak montage ClickFit_Hartmann
Dak montage ClickFit_Hartmann
Met een zonnepanelen schuin dak installatie zijn er twee opties mogelijk. De meest gebruikte is het op het dak te monteren, door middel van een frame wat boven de dakpannen ligt. De andere optie is om

Vraag hier uw gratis offerte aan
 
Dak montage ClickFit_Hartmann bevestigingen

Met een zonnepanelen schuin dak installatie zijn er twee opties mogelijk. De meest gebruikte is het op het dak te monteren, door middel van een frame wat boven de dakpannen ligt. De andere optie is om de zonnepanelen in het dak te monteren.

Hartmann met Clickfit haken tbv 6 panelen in 2 rijen, schuindak (1500KWp/jaar) met aluminium eind en tussenklemmen.


(bovenstaande foto, 6 panelen in 2 rijen let op de zwarte eind en tussen klemmen)

Montageset bestaat uit:

2 x rails PVS1 van Hartmann lengte 6,2 meter
20 x dakhaken van clickfit verstelbaar aluminium
20 x hamerkopbouten M8x25 met kartelflensmoer RVS
8 x paneel-middenklemmen 8 mm blank aluminium
8 x imbusbouten M8x55 met verzonken kop RVS
8 x paneel-eindklemmen 40 mm blank aluminium
8 x imbusbouten M8 x 16  RVS
16 x klik/schuifmoeren M8 aluminium met positiekogeltje


Hartmann complete bevestigingset vanaf 2 x 4 panelen in rij


(bovenstaande foto zijn 2 sets van 8 panelen in 2 rijen)

Hartmann met Clickfit haken tbv 8 panelen in 2 rijen, schuindak (2000KWp/jaar) met aluminium eind en tussenklemmen.

Montageset bestaat uit:

4 x rails PVS1 van Hartmann lengte 4,1 meter
24 x dakhaken van clickfit verstelbaar aluminium
24 x hamerkopbouten M8x25 met kartelflensmoer RVS
8 x paneel-middenklemmen 8 mm blank aluminium
8 x imbusbouten M8x55 met verzonken kop RVS
8 x paneel-eindklemmen 40 mm blank aluminium
8 x imbusbouten M8 x 16  RVS
16 x klik/schuifmoeren M8 aluminium met positiekogeltje

1. Oriëntatie en invalshoek van het dak

Het hoogste rendement? Dat wordt behaald door zonnepanelen die op een dak liggen dat 1) georiënteerd is tussen het zuidoosten en het zuidwesten en 2) een hellingshoek tussen de 25 en 40º heeft. Bij zo’n dak kan de energieopbrengst wel 90% van het totale piekvermogen van de installatie bedragen. Voorbeeld: heeft uw zonne-energiesysteem een vermogen van 2.000 kWp? Dan levert dit systeem bij een ideaal gelegen dak ongeveer 1.800 kWh per jaar op. Een zeer hoge opbrengst voor Nederlandse begrippen.

Is een dak met een andere oriëntatie en hellingshoek dan niet geschikt voor zonnepanelen? Ja hoor, meestal wel. Het opbrengstpercentage zal dan alleen lager liggen. Het zonne-energiesysteem uit bovenstaand rekenvoorbeeld levert bij een dak gericht op het westen en met een hellingshoek tussen de 40 en 50º nog steeds zo’n 1.640 kWh per jaar op. Met een hellingshoek groter dan 60º gaat het rendement echter snel achteruit en wordt het financieel rendement stukken minder aantrekkelijk. Hoe verticaler de zonnepanelen namelijk staan, hoe minder licht – dat altijd van boven invalt - ze kunnen opnemen. Goed om van tevoren te laten controleren dus.

2. Bouwkundige geschiktheid

Kan de constructie van uw woning het gewicht en de bevestiging van zonnepanelen aan? Ook geen onbelangrijke vraag om van tevoren beantwoord te hebben. Wij vinden een grondige, bouwkundige inspectie daarom van groot belang. Deze inspectie zit dan ook standaard in het pakket dat wij aanbieden. 
Een voorbeeld: zonnepanelen, bevestigingsmaterialen en montagesystemen zorgen voor extra belasting en gewicht op het dak.

Bij installaties op schuine daken monteren we de zonnepanelen op een aluminium frame. Dit frame wordt met behulp van dakhaken aan de dakspanten gemonteerd. Het extra gewicht valt in deze situatie mee. Maar zijn de spanten bijvoorbeeld wel geschikt voor het bevestigen van dakhaken?

Bij installaties op platte daken daarentegen komen de zonnepanelen in rekken op het dak te liggen. Het is noodzakelijk deze rekken enigszins te verzwaren met ballast om te voorkomen dat ze gaan schuiven als het stormt. De bevestiging levert hier misschien minder belasting op, maar kan uw dak het extra gewicht aan? Kortom, of uw dak nou schuin of plat is, het is noodzakelijk om goed te controleren of het bouwkundig gezien (nog) in goede staat is. Blijkt de ondergrond na inspectie niet geschikt? Dan is het vaak wel mogelijk deze te verbeteren. Uiteraard brengt dit wel enige kosten met zich mee.

3. Beschikbare dakoppervlakte

De beschikbare dakoppervlakte is een belangrijk gegeven om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen. Hoe u deze beschikbare oppervlakte precies kunt berekenen? Vermenigvuldig de lengte van het dak met de breedte van het dak. Trek hier de oppervlakten van objecten op het dak vanaf (denk aan dakkapel, ventilatiepijpen en/of satellietschotel bijvoorbeeld). De vierkante meters die u dan overhoudt, vormen de beschikbare oppervlakte voor zonnepanelen op uw dak.

Gemiddeld is een zonnepaneel ongeveer 1 meter breed en 1.65 meter hoog. Hieronder een overzicht van de hoeveel ruimte die verschillende aantallen zonnepanelen op uw dak innemen:

  • 6 zonnepanelen nemen ongeveer 10 m² in beslag

  • 9 zonnepanelen nemen ongeveer 15 m² in beslag

  • 12 zonnepanelen nemen ongeveer 20 m² in beslag

  • 15 zonnepanelen nemen ongeveer 25 m² in beslag

  • 18 zonnepanelen nemen ongeveer 30 m² in beslag

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbrief



Aanmelden

Wij bieden u hier onze INKOOPVOORDEEL!!!

  • Verdien ook aan goedkope stroom!
  • Wilt u kijken wat uw mogelijkheden zijn?
  • De afgelopen paar jaar is de markt met 50% gegroeid

Montage Service

Wij hebben ons eigen installatie team welke ruime ervaring heeft met vrij wel elk type dak. Kosten van montage zijn altijd afhankelijk van de grootte van de installatie en het type dak/locatie waar gewerkt moet worden.

*** Onze servicedienst is 24/7 bereikbaar voor storingen, onderhoud en installaties! ***

* = prijzen zijn exclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel beginnen